A Tesla a mai napon vasúti transzfert nyitott a németországi Gigafactory Berlinben, így a cég elsőként kínálja vasúti hozzáférését a dolgozóknak.

Az X-en (korábban Twitteren) közzétett bejegyzésében a Tesla Europe bejelentette a vonal felavatását, megjegyezve, hogy “a Giga Berlinnek van saját vasúti járata, amely 400 ember mozgatására képes utanként.”

A bejelentést egy rövid videó is kísérte az első vonatról, amely kora reggel érkezik a gyár területén található új Tesla állomásra. A rövid videó bepillantást enged az üzem vonatperonjába is, amelyen napelemekkel borított előtető látható

Egy videó, amelyet a Tesla alkalmazottja, Romain Hedouin osztott meg ugyanazon a közösségi oldalon, egy nyugodt légkört örökített meg a “Giga vonatban”, amelyen egy DJ zenélt az utazás alatt. A tweet szerint a DJ Romain menedzsere, a Tesla másik alkalmazottja volt.

A videót elnézve jól látszik, hogy a vasúti járat nincs villamosítva, és ezt nyilván X felhasználó is észrevette. Egyikük Bombardier Talentként azonosította a vonatot, amely egy dízelmotorral rendelkezik, amely a hajtóáramot állítja elő.

Ez meglehetősen ironikus egy olyan gyár esetében, amely teljesen elektromos járműveket gyárt, amint arra sok hozzászóló rámutatott. A Tesla védelmében az EV cég nem birtokolja a vonatot, amelyet a NEB (Die Niederbarnimer Eisenbahn) üzemeltet. A Tesla azonban birtokolja a vasúti síneket, amelyeket 2022 januárjában vásárolt meg a Német Regionális Vasútcsoporttól, a DRE-től.

A Tesla korábban azt mondta a német médiának, hogy a vonat hétfőtől péntekig napi 60 alkalommal – 40 percenként – ingázik, és minden műszakváltáskor több mint

1500 embert visz közvetlenül a létesítménybe.

A vonat ingyenesen szállítja a Giga Berlin alkalmazottait és állampolgárait a Fangschleuse állomás és a grünheidei gyár között.

Az új transzferjárat felváltja a jelenlegi buszjáratot, amely az Erkner pályaudvar és a Gigafactory Berlin között szállítja a dolgozókat. A Tesla szerint a vonat segít csökkenteni a közúti forgalmi torlódások mértékét a térségben.