Sondors

2023-09-05

A Sondors elektromos kerékpárgyártó állítólag komoly problémákkal küzd

Az ügyfelek frusztrációja növekszik, mivel egyre többen kapták meg az előrendelt Sondors Metacycle-t. Úgy tűnik, az elektromos kerékpár márkából elektromos motorkerékpár-specialistává vált Sondors az utóbbi időben […]

Az ügyfelek frusztrációja növekszik, mivel egyre többen kapták meg az előrendelt Sondors Metacycle-t.

Úgy tűnik, az elektromos kerékpár márkából elektromos motorkerékpár-specialistává vált Sondors az utóbbi időben elég nagy bajban van, ugyanis napvilágra kerültek hírek arról, hogy nem tudja teljesíteni a megrendeléseket.

Az Electrek egyik cikke részletesen bemutatja, hogy mindez miért ment rosszul, és megvitatja a vállalat továbblépésének lehetőségeit. Ennek ellenére a Sondors jövője nem néz ki túl jónak, mivel egyre több vásárló elégedetlen a márkával.

A cikk kiemeli, hogy a Sondors története egészen 2015-ig tele volt problémákkal, amikor először jelent meg a piacon E-Bike-jával, egy robusztus, csupasz csupasz elektromos kerékpárral , amelyet mindössze 500 dollárért hirdettek meg. Az Electrek azt állítja, hogy akkoriban a vonzó árcédulát és a lenyűgöző adatlapot egyesek túl szépnek tartották, hogy igaz legyen. Végül a márka képes volt szállítani a kerékpárokat, igaz, későn, és az ígértekhez képest hiányosak a funkciók.

Sokkal újabban a Sondors az elektromos motorkerékpárok felé merészkedett a Metacycle-jával, és vitatkozhatnánk, hogy a legnagyobb problémái itt gyökereznek. Koncepcióként a Sondors Metacycle csábító ajánlat volt: 5000 dollár egy sportos, futurisztikus kialakítású városi elektromos motorkerékpárért. Volt azonban egy hatalmas fogás, és az, hogy a vásárlóknak a teljes összeget ki kellett fizetniük a Metacycle megrendelésekor. Nem meglepő módon a Sondors-nak sokkal tovább tartott, mint ígérte a kerékpár szállítása, az Electrek jelentése szerint egyes ügyfelek akár két évet is várnak a kerékpárra.

 

A Metacycle késedelmes és függőben lévő szállítása sem az egyetlen probléma. A késztermék végül közel 50 százalékkal nehezebb lett, mint a koncepció, és a polírozott alumínium vázat matt szürke vázra cserélték, ami nagy csalódást okozott azoknak, akik előrendelték a kerékpárt. Ez természetesen oda vezetett, hogy sok ügyfél követelte a visszatérítést, akiknek Sondors küszködött a készpénz visszaszerzésével. A pénzügyi alapok visszaszerzése érdekében a márka megkísérelte az IPO-t, de ez végül kudarcba fulladt.

A Sondors 2023 márciusában egy utolsó próbának tűnt a többlet likviditás érdekében a Metacycle gyorsértékesítését hajtotta végre, és a kerékpárt mindössze 4000 USD-ért adta el. Ezzel 1000 további előrendelést sikerült generálni a kerékpárra. Ráadásul 2023 áprilisában a Sondors egy új koncepciójú elektromos motorkerékpárt is bemutatott, a MetaBeast néven, a MetaBeast foglalási árát mindössze 3000 dollárban határozták meg a standard modellért, és 6500 dollárt a prémium MetaBeast X-ért.

Az izgalmas, új terepmodell körüli sok nyüzsgés mellett azt hinné az ember, hogy a Sondorsnak sikerült összeszednie magát. Sajnos, úgy tűnik, ez nem így van, hiszen jelenleg még mindig nagyon sok vásárló várja Sondors Metacycle-je szállítását – ezek egy része több mint egy éve került elhelyezésre. Tovább rontja a helyzetet, hogy napról napra csökken annak a valószínűsége, hogy valaha is megkapják a kerékpárjukat.

Az Electrek cikke még több részletre tér ki, kiemelve, hogy a Sondors Los Angeles-i főhadiszállása most “végleg bezárt”. Ráadásul a Sondors weboldala még azt sem teszi lehetővé, hogy előrendelést adjon a márka egyik kerékpárjára sem. Úgy tűnik, hogy a márka marketing és PR részlegéből senki nem dolgozik a cégnél, mivel a márka nem reagált sem a média, sem a vásárlók érdeklődésére. Ez természetesen azt eredményezte, hogy az amúgy is dühös vásárlók dühösebbek lettek.

Úgy tűnik, hogy számos ügyfél most tárgyal a Sondors elleni csoportos perre vonatkozó tervekről, miközben a hírek szerint a kaliforniai főügyész állítólagos csalási vizsgálata is folyamatban van.

Források: Electrek ,

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem