Rivian

2023-06-28

Rivian megvásárolja az A Better Routeplannert

A Rivian szerdán bejelentette, hogy felvásárolja a svéd Iternio térképészeti céget, az A Better Routeplanner EV utazástervező alkalmazás fejlesztőjét.

A Rivian szerdán bejelentette, hogy felvásárolja a svéd Iternio térképészeti céget, az A Better Routeplanner EV utazástervező alkalmazás fejlesztőjét.

 

Az alkalmazás, amely lehetővé teszi az elektromos járművek vezetői számára, hogy töltési megállókat tartalmazó útvonalakat tervezzenek, az összes elektromos jármű vezetői számára önálló szolgáltatásként megmarad, de alapvető funkcióit integrálni fogják a Rivian járműbe épített navigációs rendszerébe és mobilalkalmazásába – olvasható a cég sajtójában. kiadás.

“A Better Routeplanner élen jár az elektromos járművek utazásának tervezésében, és fontos platform az elektromos járművek bevezetéséhez” – mondta a Rivian vezérigazgatója, RJ Scaringe, “ezért olyan fontos számunkra, hogy mindenki számára nyitva tartsuk a platformot.”

A Rivian illesztőprogramjai azonban hamarosan beépítik az A Better Routeplanner funkcióit. A közelgő szoftverkiadás lehetővé teszi az utazások megtervezését a töltési hálózatok és a hatótávolság alapján az érkezéskor. A sofőrök a Rivian alkalmazás segítségével otthonról is megtervezhetik az utazást, és elküldhetik az információkat autójuk navigációs rendszerébe.

 

Ezeket a funkciókat a meglévő járművekhez is hozzá lehet adni a levegőben, és valószínűleg a kezdetektől elérhető lesz a Rivian R2-ben, a kisebb, olcsóbb modellben, amely a Rivian R1T kisteherautó és az R1S SUV utódjaként szolgál majd. A Rivian pénzügyi igazgatója, Claire McDonough a héten megerősítette, hogy az R2-t 2024-ben mutatják be , és 40 000 és 60 000 dollár közötti ársávot céloz meg, mivel az autógyártó célja a piac bővítése.

A Rivian ezen a héten megerősítette a Tesla töltőport , más néven az észak-amerikai töltési szabvány (NACS) elfogadását is. Az autógyártó nem erősítette meg, hogy mikor tervezi a Tesla csatlakozóval ellátott járművek építését, illetve azt, hogy elhagyja-e a Combined Charging Standard (CCS) portot, de azt mondta, hogy a Tesla Supercharger hálózathoz való hozzáférés (valószínűleg adapterekkel) már tavasszal megtörténhet. 2024. Most úgy tűnik, hogy a Rivian vezetőinek könnyebb dolguk lesz megtalálni azokat a Supercharger oldalakat.

 

forrás Rivan

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem