Pikes Peak

2023-02-24

Ford Performance electric supervan 4 új csúcsokat ér el a Pikes Peak International hill climb 101. Futamán

A Ford Performance a legendás Pikes Peak International Hill Climb felé tart a teljesen elektromos SuperVan 4-el. A Pikes Peak International Hill Climb 156 kanyarral és […]

A Ford Performance a legendás Pikes Peak International Hill Climb felé tart a teljesen elektromos SuperVan 4-el.
A Pikes Peak International Hill Climb 156 kanyarral és 4725 láb magasan kanyarodik fel a 14 115 láb tengerszint feletti magasságig.
A Ford járművek a Pikes Peaken versenyeznek az 1916-os első verseny óta, amelyen egy T-modell száguldott fel a hegyen.
2023-ban a motorsport ikonja, Romain Dumas irányítja a SuperVan 4-et.
DEARBORN, Mich., 2023. február 23. – A Ford járművei több mint 100 éve versenyeznek a legendás Pikes Peak International Hill Climb (PPICH) versenyen, amelyet Colorado Springs (Colorado állam) mellett rendeznek meg. 2023-ban és a 101. alkalommal megrendezett eseményen a Ford Performance a teljesen elektromos SuperVan 4-el indul Amerika hegyére.

A versenyt először 1916-ban rendezték meg, és egy Ford Model T 14 115 láb tengerszint feletti magasságban 28 perc és 3 másodperc alatt ért fel a célba. A SuperVan 4 célja, hogy folytassa a Ford legendás hagyományait, miközben a Model T idejétől néhány percnél tovább kíván borotválkozni.

„A Pikes Peak International Hill Climb a tökéletes következő állomása a Ford Performance számára, és tökéletes hely a SuperVan 4-hez, mivel mindkettőnek hosszú, történeti története van, amely beindítja a versenyzés rajongóinak képzeletét szerte a világon” – mondta Mark Rushbrook. A Ford Performance Motorsports globális igazgatója. „Mindkettő fejlődött az idők során, és itt az ideje, hogy vegyük az elektromos járművek technológiáját, és próbára tegyük a hegyen a világ leglenyűgözőbb teljesítményű járműveivel szemben.”

A PPIHC 101 példányában a Ford járművek kiemelkedően versenyeztek a különféle névtáblákkal, az 1916-os Model T-től a jelenlegi Mustangokig, köztük a Shelby American által 2022-ben kampányolt Ford Mustang Shelby GT500SE-ig.

Az évek során számos ikonikus sofőr irányított Fordokat a hegyen, a Stock Car Division rekordjaitól, amelyeket Curtis Tanner és Parnelli Jones állított fel az 1960-as években, egészen a néhai Ken Block hihetetlen Hoonicorn-ig, amely felfutott a hegyre Climbkhanaért.

2023-ban a SuperVan 4-et a motorsport ikonja és a PPIHC rekorder, Romain Dumas vezeti majd, aki egyéb figyelemre méltó teljesítményei mellett háromszoros Le Mans-győztes, és számos elektromos meghajtású körrekordot birtokol.

„A Ford legújabb generációs elektromos járműtechnológiája tökéletesen illeszkedik az Amerika hegyeihez” – mondta Dumas. „A hagyományos ICE hajtású járművek nagy magasságú vágási teljesítményével a SuperVan 4 elektromos hajtáslánca nem veszít a magasságból, és egészséges versenyző lesz az idei versenyen.

Dumasnak ez lesz a kilencedik fellépése a Pikes Peak International Hill Climb-en, eredetileg 2012-ben kezdett a hegyen.

„Mindig izgatottan várjuk, hogy Romain mit fog legközelebb a Pikes Peak International Hill Climb-en. Folyamatosan egyedi konstrukciókban érkezik, amelyek komoly versenyzők és szórakoztató nézni” – nyilatkozta Melissa Eickhoff, a PPIHC ügyvezető igazgatója. „Idén sincs ez másképp. A Ford Performance SuperVan 4 biztosan tetszeni fog a tömegnek.”

A Ford Performance és a STARD közös munkájaként megépített SuperVan 4 idén a hegyre emelkedik, 50 kWh-s, ultra nagy teljesítményű cellaakkumulátorral hajtott összkerékhajtással. A hajtásláncot karbon kompozit karosszériaelemekkel, FIA-specifikációjú bukóketreccel és állítható regeneratív fékezéssel egészítsd ki, és ez egy hegymászásra is alkalmas gép.

Ez a STARD elektromos autókkal és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szakértőinek legújabb projektje a Ford Performance-szal egy ötéves kapcsolaton keresztül, beleértve az olyan járművekben található egyéb nagy teljesítményű elektromos hajtásláncokat is, mint a Fiesta ERX™, amely az FIA tanúsítvánnyal rendelkező EV rallycross járművek első sora.

„A SuperVan 4 a világ egyik valaha kifejlesztett legerősebb elektromos hajtásláncával van felszerelve” – mondta Michael Sakowicz, a STARD vezérigazgatója. „Felment a dombra Goodwoodban, a WRC aszfaltozott szakaszain rallyzott és még sok más. Most a világ egyik legikonikusabb és legegyedibb eseményére küldeni nagyon izgalmas, és a STARD büszke arra, hogy részese lehet ennek.”

A Ford Performance az esemény közeledtével további részleteket fog megosztani az idei különleges erőfeszítésekről.

A Pikes Peak International Hill Climb-re 2023. június 25-én, vasárnap kerül sor. Az eseménnyel kapcsolatos további információkért látogasson el a https://ppihc.org/ oldalra .

Forrás Ford press

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem