Korea Zinc

2023-08-30

A Hyundai Motor Group együttműködik a Korea Zinc vállalattal az elektromos járművek üzletágának értékláncán

Két vállalat együttműködik a nikkel beszerzésében és feldolgozásában, a köztes anyagok biztosításában, valamint új üzleti lehetőségek feltárásában, beleértve az újrahasznosítási üzletet A csoport célja, hogy a […]

Két vállalat együttműködik a nikkel beszerzésében és feldolgozásában, a köztes anyagok biztosításában, valamint új üzleti lehetőségek feltárásában, beleértve az újrahasznosítási üzletet
A csoport célja, hogy a villamosítás globális vezetőjévé váljon, és azt tervezi, hogy stabil ellátást biztosít az elektromos járművek akkumulátorainak kulcsfontosságú nyersanyagaiból.


Az a partnerség, amely segíti a csoportot az inflációcsökkentési törvény (IRA) követelményeinek megfelelő elektromos autó akkumulátorok előállításához szükséges nikkel 50%-ának megszerzésében 2031-ig
A Csoport aktívan folytat más globális partnerségeket az elektromos járművek akkumulátorainak kulcsfontosságú nyersanyagainak, például a lítiumnak a biztosítására

A Hyundai Motor Group (a Csoport) a mai napon bejelentette, hogy aláírta a megállapodást a Korea Zinc-kel. A Csoport együttműködik a Korea Zinc-kel, Korea vezető színesfém-kohó vállalatával a nikkel értékláncon átívelő átfogó együttműködésben.

A memorandum aláírási ceremóniáján részt vett Heung-soo Kim, a Hyundai Motor Group ügyvezető alelnöke és a Globális Stratégiai Iroda vezetője, valamint Ki Duk Park, a Korea Zinc elnök-vezérigazgatója.

A partnerség magában foglalja a nikkel-alapanyag közös beszerzését, a nikkel-alapanyag feldolgozását, valamint a feldolgozott nikkel- és akkumulátor-anyagok stabil ellátásának biztosítását, valamint új üzletágak feltárását, beleértve az akkumulátor-újrahasznosítást is.

A két partner azt tervezi, hogy egy stabil nikkel ellátási lánc létrehozásán dolgozik, amely az elektromos járművek akkumulátorainak kritikus nyersanyaga. Mindketten azt tervezik, hogy közösen vásárolnak nikkel nyersanyagokat, és bányafejlesztési projektekbe fektetnek be, hogy olyan nyersanyagokat szerezzenek be, amelyek megfelelnek az IRA követelményeinek.

A Hyundai Motor Group (a Csoport) a mai napon bejelentette, hogy aláírta a megállapodást a Korea Zinc-kel. A Csoport együttműködik a Korea Zinc-kel, Korea vezető színesfém-kohó vállalatával a nikkel értékláncon átívelő átfogó együttműködésben. A memorandum aláírási ceremóniáján részt vett Heung-soo Kim (balra), a Hyundai Motor Group és a Ki Duk Park (jobbra) Globális Stratégiai Iroda ügyvezető alelnöke és vezetője, a Korea Zinc elnöke és társvezérigazgatója.

Áprilisban a Csoport nyilvánosságra hozta tervét, hogy 3,64 millió elektromos jármű gyártásával globálisan vezető szerepet töltsön be az elektromos járművekben, és ezzel 2030-ra a világ három legnagyobb elektromos járműgyártója közé kerüljön.

E cél támogatása érdekében a Csoport kiemelten kezeli a kulcsfontosságú nyersanyagok, például a nikkel és a lítium beszerzését. A Csoport aktívan keresi az együttműködést különböző globális partnerekkel, amelyek alapanyagok beszerzésére és feldolgozására, valamint akkumulátoranyagok gyártására szakosodtak.

A színesfémek, például a cink és az ezüst olvasztásával kapcsolatos szakértelmét kihasználva a Korea Zinc 2017-ben leányvállalatot hozott létre elektromos járművek akkumulátoraihoz gyártott nikkel-szulfáttal. A vállalat a nikkelre összpontosítva jelenlétének kiterjesztésére összpontosít az elektromos járművek akkumulátor üzletágában. A terjeszkedés magában foglalja egy leányvállalat létrehozását az elektromos járművek akkumulátorainak prekurzorának előállítására, valamint a tervek szerint idén egy nikkelkohót építenek az ulsani ipari komplexumban.

A partnerség nikkelellátását a tervek szerint 2026-ban kezdik meg. 2031-ben a Csoport az IRA-követelményeknek megfelelő elektromos autóakkumulátorok gyártásához szükséges nikkel 50 százalékát a Korea Zinc-kel kötött partnerségből kívánja beszerezni.

A nikkelellátás várhatóan hozzájárul majd ahhoz is, hogy a Csoport stabil elektromos jármű-akkumulátor nyersanyagot biztosítson, amely megfelel az egyéb regionális elektromos járművekre vonatkozó előírásoknak, az Európai Unió kritikus nyersanyag-törvényének (CRMA), valamint egyéb ESG-követelményeknek.

Az együttműködés részeként a HMG Global, a Hyundai Motor, a Kia és a Hyundai Mobis közösen létrehozott tengerentúli vegyes vállalata 5 százalékos részesedés megszerzését tervezi a Korea Zincben.

A részvény árfolyama körülbelül 504 333 KRW részvényenként, a teljes tranzakciós érték pedig körülbelül 527,2 milliárd KRW. A részvénybefektetéshez kapcsolódó részvényszerzés és -fizetés szeptember 12-én esedékes, a részvények átruházása a vásárlást követő egy évig korlátozva lesz.

Ezenkívül a Hyundai Motor Group megszerezte a jogot egy nem ügyvezető igazgató javaslatára. A részvényvásárlással együtt a lépés célja a két fél közötti stratégiai kapcsolatok erősítése, valamint az elektromos járművek üzleti értéklánca terén folytatott együttműködés megerősítése.

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem