Jeep

2023-02-16

A Jeep® márka felvillanyozta az Egyesült Államok legnagyobb sporteseményét

Az „ Electric Boogie ” Big Game egyperces reklámja a márka 4xe elektromos járműbővítését ünnepli   A Jeep ® Wrangler 4xe és a Grand Cherokee 4xe az ikonikus tánc és dal […]
2022-10-20

Párizsban bemutatták a vadonatúj Jeep® Avengert, az első teljesen elektromos Jeep SUV-t

Az új Jeep ® Avengert, a márka első akkumulátoros elektromos járművét (BEV) mutatják be a sajtónak és a nagyközönségnek a Párizsi Autószalonon Az első, nulla károsanyag-kibocsátású Jeep BEV […]
  • Az új Jeep ® Avengert, a márka első akkumulátoros elektromos járművét (BEV) mutatják be a sajtónak és a nagyközönségnek a Párizsi Autószalonon
  • Az első, nulla károsanyag-kibocsátású Jeep BEV a márka DNS-ét testesíti meg kompakt méretekben
  • Kiemelkedő hasmagasság, megközelítési és indulási szögek a standard Selec-Terrain ® és Hill Descent Control segítségével
  • Az új elektromos hajtáslánc az egyedülálló 400 voltos villanymotort 115 kilowatttal és 260 Nm maximális nyomatékkal, valamint egy új, 54 kWh-s akkumulátorral kombinálja.
  • A 400 km-es hatótáv a WLTP ciklusban 550 km lesz a városi ciklusban*
  • Az új Avenger élen jár a vadonatúj Jeep márkájú BEV-k portfóliójának bemutatásával Európában
  • A Jeep márka 2025-ig négy teljesen elektromos járművet vezet be Európában, hogy a világ vezető elektromos SUV márkája legyen
  • Ma megnyílik az előfoglalás a Jeep Avenger Launch Edition számára – egy exkluzív, szemet gyönyörködtető, teljesen felszerelt változatra.

Ma a 2022-es Párizsi Autószalonon a Jeep® márka bemutatta a vadonatúj Jeep Avengert, a márka első akkumulátoros elektromos járművét (BEV).

A kompakt Jeep Avenger az Európának megfelelő méretű, alkalmas, teljesen elektromos járművekből álló portfólió bevezetésének élén áll, és kulcsfontosságú eleme a globális villamosítási stratégiának, mivel a márka a zéró emissziós SUV-k terén világelsővé válik.

Az első naptól kezdve Jeep járműnek tervezett és épített Avenger a Jeep DNA-t egy kompakt SUV-ba csomagolja, a képességek, a stílus, a funkcionalitás és a technológia egyedülálló kombinációjával, hogy kielégítse a folyamatosan kapcsolatban álló ügyfelek igényeit.

„Az új Jeep Avenger kulcsfontosságú mérföldkő a márka számára, mivel ez az első a vadonatúj Jeep BEV-k portfóliójából, amelyet Európában mutatnak be.” – mondta Christian Meunier, a Jeep márka vezérigazgatója. „Jeep márkaképességet kínál, amelyet az európai piacra engedélyeztek, és a Párizsi Autószalonon bemutatjuk, miért egy nagyszerű, teljesen elektromos Jeep márka alternatívája a B-SUV szegmens jelenlegi szereplőinek.”

A lengyelországi Tychyben található, rendkívül hatékony Stellantis gyárban gyártott új Avenger alapfelszereltségű Selec-Terrain ® és Hill Descent Control rendszerrel van felszerelve, amelyek kiemelkedő megközelítési és indulási szögeivel, valamint a jármű hasmagasságával együtt lenyűgöző képességeket hoznak a járműbe. szegmens.

Ami a villamosítást illeti, a Jeep Avenger egy új generációs 400 voltos elektromos meghajtással van felszerelve, amely egy új villanymotort és egy új akkumulátort egyesít.

100 kW-os Mode 4-es egyenáramú, gyors nyilvános töltéshez csatlakoztatott kábellel három perc töltés elegendő 30 km megtételéhez. Ezenkívül 24 perc elegendő az akkumulátorok 20%-ról 80%-ra történő feltöltéséhez.

 

Az új Bosszúálló Misszió Európában

Az európai vásárlók sajátos igényeit szem előtt tartva kifejlesztett új Avenger egy kompakt SUV, amely mindössze négy méteres hosszával a gyorsan növekvő B-SUV-ban, a második legnagyobb európai szegmensben helyezkedik el a mennyiséget tekintve.

2023-ban a B-SUV szegmens várhatóan eléri az éves összesített 2,2 milliós eladást, ami minden ötödik Európában eladott járműnek felel meg. Az új Avenger a Renegade alá került, kiegészítve a Jeep márkakínálatát, a B-SUV szegmensben.

„A Jeep Avenger a Jeep márka első zéró emissziós SUV-ja” – mondta Antonella Bruno, a Jeep Europe vezetője, Stellantisben. „Ez lesz az új belépési pont a Jeep palettájába, és lehetővé teszi számunkra, hogy teljessé tegyük SUV-lefedettségünket, és azt várjuk, 2024-re portfóliónk legkelendőbb modelljévé válik. Az Avenger egy újabb villamosítási szinttel bővíti kínálatunkat, és egy további lépést jelent a Jeep márka fejlődésében.”

„A Jeep Avenger érzelmes, szórakoztató, menő, és kitűnik a tömegből” – tette hozzá.

A Jeep Avenger a jövő év elején érkezik a bemutatótermekbe, de a vásárlók már előre lefoglalhatják az exkluzív 1st Editiont, a szemet gyönyörködtető, teljesen felszerelt változatot az európai piacok többségén.

Ez értékes és vonzó választássá teszi azok számára, akik a Jeep márka zéró emissziós alternatíváját keresik a szegmens hagyományosabb szereplőitől távol. Az új Jeep Avenger célja, hogy kibővítse az aktív életmódot kereső embereket, akik kompakt méretekkel és tágas belső terekkel rendelkező, hatékony és modern dizájnt keresnek.

 

Teljesen új elektromos hajtáslánc

A Jeep Avenger egy új generációs elektromos meghajtással rendelkezik, amely egy új villanymotort és egy új akkumulátort egyesít.

A nagy teljesítménynek és nyomatéknak, valamint a speciális e-hajtáslánc kalibrációjának köszönhetően az új Avenger kompromisszumok nélküli vezetési élményt kínál terepen és terepen.

A második generációs 400 voltos elektromos hajtáslánc az első, amelyet az Emotors, a Stellantis és a Nidec Leroy-Somer Holding vegyesvállalata dob piacra. 115 kW-ot ad le, ami 156 lóerőnek felel meg, és 260 Nm maximális nyomatékot.

Az új 54 kWh-s akkumulátor, amelyet szintén a Stellantis gyárt, nagy energiasűrűséget és kiváló arányt kínál a névleges és a felhasználható energia között. Pontosabban, az akkumulátorcsomag 17 modulból és 102 cellából áll, amelyek NMC 811 lítium-ion kémiát használnak, és 400 km hatótávolságot biztosítanak a WLTP ciklusban, ami városi ciklusban 550 km lesz * .

Az akkumulátor, amelyet több mint 2 millió kilométeren keresztül teszteltek, rendkívül kompakt, nem tolakodó, az első és a hátsó ülések alatt, valamint a központi alagút alatt található. Ezenkívül a magas hasmagasság és a karosszéria alatti csúszólemezek védik terepen történő vezetés során.

Az új Avenger újratöltése rendkívül egyszerű. 100 kW-os Mode 4-es egyenáramú kábelen keresztül, gyors nyilvános töltéshez csatlakoztatva, három perc töltés elegendő 30 km megtételéhez; vagy 24 perc elegendő az akkumulátorok 20%-ról 80%-ra történő feltöltéséhez.

Tekintettel arra, hogy az európai felhasználók átlagosan napi 30 km-t tesznek meg, valószínű, hogy a járművel napokig lehet vezetni, mielőtt újratöltenék. Eközben a Wallboxhoz vagy nyilvános állomáshoz csatlakoztatott 11 kW-os Mode 3-as váltóáramú kábellel 5,5 óra alatt „feltölthető” (0%-ról 100%-ra).

 

Legfőbb képesség

A Jeep SUV alapvető pillére a képesség, amely ma a 4xe hibrid plug-in technológiának és immár teljesen elektromos hajtásláncoknak köszönhetően fenntarthatóbb megközelítést is tartalmaz.

Az új Avenger az első elsőkerék-hajtású Jeep jármű, amely alapfelszereltségű Selec-Terrain ® és Hill Descent Control rendszerrel van felszerelve, amely a lenyűgöző megközelítési és indulási szögekkel, valamint a jármű hasmagasságával együtt etalont jelent a szegmensben.

A Selec-Terrain ® rendszer hat üzemmódot kínál: „Normál” a mindennapi vezetéshez; „Eco” a hatótáv növelése érdekében; „Sport” a nagyobb vezetési élményért; „Hó” a maximális tapadás érdekében jeges utakon vagy ösvényeken; „Sár” a sárteljesítmény optimalizálása és a tapadás javítása érdekében; és „Homok”, hogy csökkentse a homokos talajon való elakadás kockázatát.

A jármű felépítése eléri a lehető legmagasabb kompaktságot anélkül, hogy a Jeep márka jellegzetes tulajdonságait veszélyeztetné.

Az új Avenger mindössze 4,08 m hosszú, ami 16 cm-rel rövidebb, mint a Renegade. Rövid első és hátsó túlnyúlásai javítják arányait. Ezen túlmenően a közúti jelenlétét a nagyobb kerekek fokozzák, mint az egy ekkora járműtől elvárható lenne.

A rövid túlnyúlások és a nagy kerekek kombinációjának köszönhetően az Avenger a kategória legjobb hasmagasságát (200 mm), valamint kiemelkedő megközelítési (20°), áttörési (20°) és kiszállási (32°) szögeket kínál. nélkülözhetetlenek a terepvezetéshez, de hasznosak a városi életben is, például meredek parkolórámpán való felhajtáskor.

 

Kortárs Jeep Design

Az Avenger „design megközelítést” követ, amely a Jeep dizájn modern értelmezését kínálja kompakt csomagolásban. A jármű eleje az ikonikus 7 rés hűtőrácsot mutatja, amely egy autentikus Jeep márkajelzés, amely a funkcionális hatékonyság érdekében függőlegesből vízszintesebb mintázattá fejlődött.

A hajlított hűtőrács a fényszórók előtt van elhelyezve, hogy megvédje őket ütközés esetén. A domború sárvédők, egy másik klasszikus Jeep dizájnelem, az erő és a robusztusság érzését kínálják, miközben szilárd és impozáns megjelenést közvetítenek az úton és terepen.

Az oldalnézetet a klasszikus trapéz alakú kerékívek jelzik, amelyeket úgy terveztek, hogy optimalizálják a kerék mozgását a maximális csuklósság érdekében. A jármű impozáns, 18 hüvelykes, robusztus kialakítású és gyémánt csiszolású kerekekkel rendelkezik, amelyek 690 mm átmérőjű gumiabroncsokra vannak szerelve. A sziluettet gondosan úgy alakították ki, hogy maximalizálja a repülés hatékonyságát, és egyfajta dinamizmust közvetítsen, amelyet a lebegő „C” oszlop erősít meg, ami ismerős tulajdonság a jelenlegi felállásban.

A jármű hátulján a klasszikus X üzemanyagtartályok ihlette jellegzetes lámpák találhatók. Ez az „X” egy visszatérő téma belül és kívül az „X-Camo” mintán keresztül, amely az „álcázás” fogalmát az „X” betűvel kombinálja.

 

360 fokos védelem

Az Európában az esetek mintegy 70%-át kitevő alacsony sebességű ütközések okozta károk csökkentése érdekében az új Avengert csúszólemezekkel, 360 fokos burkolattal és burkolt védett fényszórókkal látták el.

Pontosabban, az első fényszórók burkolattal vannak felszerelve, és magasan helyezkednek el, hogy védelmet nyújtsanak alacsony sebességű ütközések esetén. Ráadásul az új SUV csúszólemezek öntött polimer színből készülnek.

Például, ha megkarcolódnak, a sérülés nem látható. Ezenkívül a jobban kitett területeken, beleértve az ajtókat is, a burkolat még magasabb, hogy extra védelmet nyújtson.

 

Funkcionális és tágas belső terek

A vadonatúj Jeep Avenger belseje továbbra is a „működőképes tervezés” alapfeltevést folytatja. A letisztult és robusztus belső kialakítást, amelyet a karcsú műszerfal rögzít, a Jeep márka története és különösen a Jeep Wrangler ihlette.

A járműben a szemek azonnal a műszerfal felső része felé fordulnak, ahol egyetlen vízszintes funkció „sugárzik”, amely magában foglalja az összes szellőzőnyílást, a környezeti világítást és a középen elhelyezett 10,25 hüvelykes érintőképernyőt, amely mindkét készüléken látható. sofőr és utas. A műszerfal alsó részét egy szélesre nyíló tárolóburkolat jelzi.

Az új Avenger egyedi részletekkel rendelkezik ebben a járműosztályban, mint például bőrbetétes prémium ülések*, amelyek masszázsfunkcióval elektronikusan állíthatók (késői elérhetőség), többszínű környezeti világítás, amely csökkenti a szem megterhelését éjszakai vezetés közben, és széles napfénytető. (késői elérhetőség). A nagyobb védelem és biztonság érdekében a jármű oldalsó lámpái láthatóak maradnak, amikor a hátsó ajtó kinyílik.

A központi konzolt úgy is fejlesztették, hogy maximalizálja a vezető és az utasok rendelkezésére álló helyet. A kompakt karosszériában a lehető legnagyobb belső tárolóhely biztosítására tervezett új Avenger rendelkezik a legtöbbvel a kategóriájában: 34 literes elülső tárolókapacitás, ami a szegmens 15 literes átlagát tekintve lenyűgöző adat.

Ezt a rendkívüli eredményt az összes hely optimalizálásával és funkcionális és tágas tárolórekeszek létrehozásával érték el.

A rugalmasságot és a modularitást szem előtt tartva kialakított központi alagútelválasztók mozgathatók, hogy illeszkedjenek a különböző tárgyak méretéhez, vagy akár eltávolíthatók is, hogy helyet biztosítsanak nagyobb tárgyaknak. További hasznos hely áll rendelkezésre az automata sebességváltó gombjai alatt, és egy lehajtható mágneses burkolat védi. Ebben a térben egy mobiltelefon tölthető, miközben egy 1,5 literes palack vizet tárolhat.

A funkcióhoz való tervezés szabályait a törzsre is alkalmazták. Térfogata a szegmens legjobbjai közé tartozik (380 liter), funkcionalitása pedig a 720 mm-re csökkentett csomagtartó küszöbmagasságában, az egy méter fölé nőtt hátsó nyílás szélességében és a kiegészítésben is megmutatkozik. egy kihangosító elektromos csomagtérajtó, amely nem megszokott ebben a szegmensben.

**A vinilből készült ülések a következő bőr részekkel (a háttámla és a fejtámla középső része).

 

A legmodernebb technológia: mindig csatlakoztatva

A „mindig kapcsolatban álló” ügyfelek számára készült új Jeep Avenger nagyszerű digitális fedélzeti élményt biztosít. Valamennyi változat 10,25 hüvelykes rádióképernyővel lesz felszerelve, amelyhez két változatban (7 és 10,25 hüvelykes) rendelhető teljes digitális klaszterrel kombinált Uconnect Infotainment.

Az okostelefonhoz hasonló grafika az Uconnect 10”-be van beágyazva. Ezenkívül a rendszer lehetőséget kínál arra, hogy a rádióban fizikailag tükrözze saját készülékét a vezeték nélküli Android Auto és CarPlay segítségével; keverje össze és illessze össze a tartalmat saját felület létrehozásához (oldalonként legfeljebb tizenkét widget, legfeljebb hat oldal); beágyazott TomTom navigáció továbbfejlesztett természetes hangfelismeréssel; és az éteren keresztüli frissítéseket.

Az új Jeep Avenger egy sor szolgáltatást és funkciót is kínál, amelyeket a felhasználók távolról is kihasználhatnak. Például a Jeep Mobile App-nek köszönhetően a felhasználók közvetlenül az okostelefonjukról határozhatják meg autóik helyét. A felhasználók még az ajtókat is bezárhatják és kinyithatják, ellenőrizhetik az akkumulátor töltöttségi szintjét, beállíthatják a klímafunkciókat és újratölthetik a járművet, valamint közvetlenül kapcsolatba léphetnek a Bosszúállóval egy vokális asszisztens segítségével.

 

Fejlett vezetést segítő berendezések**

A Jeep Avenger a vezetést segítő funkciók teljes skáláját kínálja. 2-es szintű autonóm vezetéssel büszkélkedhet, amely automatikusan beállítja a sebességet és a pályát, valamint alkalmazkodik az adaptív sebességtartó automatikához és a sávközpontosításhoz.

Ezáltal támogatást kap a sofőr, hogy segítse a sávot követő járművet, és hogy a sáv közepén és az azt megelőző járműtől biztonságos távolságban maradjon a nyugodt vezetési élmény érdekében. Ráadásul a 2. szintű autonóm vezetéshez tartozik a Traffic Jam Assist is, amely még nagy forgalom esetén is nyugodt és kényelmes vezetést biztosít.  

Az új modell KRESZ-felismerést is kínál, amely olvassa és értelmezi az útjelző táblákat; Automatikus vészfékezés gyalogos és kerékpáros felismeréssel, amely lelassítja a járművet a megállásig, hogy csökkentse az esetleges balesetek kockázatát; Drowsy Driver Alert, amely figyelmezteti a vezetőt, ha egy pillanatnyi álmosság befolyásolja a figyelmét; Holttérfigyelő, amely a vezető holtterét figyeli; Lane Keeping Assist, amely figyelmezteti a vezetőt, ha az autó kilépett a sávból; 360°-os parkolóérzékelők Active Park Assist funkcióval (késői elérhetőség); és 180°-os hátlapi kamera drónnézettel.

 

Jeep Avenger 1. kiadás

Mától és november 30-ig tart egy előzetes foglalási kezdeményezés az új Jeep Avenger 1st Edition számára – egy exkluzív, teljesen felszerelt és teljesen elektromos, szemet gyönyörködtető konfiguráció, amely csak Olaszországban és Spanyolországban lesz elérhető turbóval is. benzinmotor. Ez egy „kihagyhatatlan” lehetőség, hiszen azok, akik online, előzetes foglaláson keresztül jelzik érdeklődésüket, elsőként rendelhetik meg, és így vezethetik is.  

A webhelyen a felhasználó hozzáférhet egy dedikált platformhoz, és kiválaszthatja a hajtásláncot, ahol elérhető, a kívánt színt és a legközelebbi forgalmazót. Ezen a ponton a felhasználó megadhatja az elérhetőségeit és az adatvédelmi hozzájárulást, hogy megtudja, mikor lesz a jármű végre elérhető a kereskedőnél a tényleges megrendelésekhez.
További részletekért elérheti az előfoglalási platformot.

A szemet gyönyörködtető Jeep Avenger 1st Edition kéttónusú festéssel – Sun Volcano tetővel vagy Granite Volcano tetővel – vagy teljes Volcano festéssel rendelkezik, és védőüveggel, 18”-os könnyűfém keréktárcsákkal van kiegészítve, amelyek kiemelik egyéniségét az úton és az elején. és hátsó full LED lámpák. A belső tér többszínű környezeti világítást és sárga műszerfalburkolatot tartalmaz; prémium fűtött fekete ülések sárga díszítéssel; fűthető szélvédő; párnaburkolat a központi konzolhoz; állítható magasságú csomagtérpadló és kihangosító elektromos csomagtérajtó.   

A Launch Edition emellett 10”-es Uconnect infotainmentet is kínál 10,25”-es képernyővel, 10,25”-es teljes digitális klaszterrel, vezeték nélküli Apple CarPlay/Android Auto-val és vezeték nélküli okostelefon-töltőpaddal.

Az új Avenger 1st Edition kizárólag a BEV-változatban 2-es szintű ADAS rendszerekkel van felszerelve, amelyek segítik a vezetőt a sebesség, az előtte haladó járműtől való távolság és a sáv középpontjának megőrzésében teljesen autonóm módon.

A kifinomult felszereltségi csomagot lezárva az automata klímaberendezés, a holttér-rendszer, az automatikus távolsági fényszóró, az automatikusan elsötétülő visszapillantó tükör, az elektromosan behajtható és fűthető oldalsó tükrök, a 360°-os parkolási szenzorok drónnézetű hátsó kamerával és 3-as módú kábel nyilvános újratöltéshez.

A Jeep márka „Freedom to Choose” kezdeményezése értelmében, kizárólag akkor, amikor a jármű elérhető lesz, a Jeep a magán- és nyilvános töltéshez szükséges termékek teljes készletét kínálja az ügyfeleknek, mint például a Wallbox, amely lehetővé teszi a garázs vagy az RFID-kártya csatlakoztatását. töltse fel a 300 000 partner nyilvános töltőállomás egyikén Európában.

 

Exkluzív testreszabás és 100+ kiegészítő

A Jeep márka hagyományainak megfelelően az új Avenger speciális kiegészítőkkel és testreszabási csomagokkal bővíthető.
A Jeep Avenger többet kínál majd annál, minthogy lehetővé teszi a személyre szabást, az ügyfél speciális igényei alapján, és a „tömeg kiállása” megközelítéssel büszkélkedhet, így az ügyfelek számos lehetőséget kínálnak arra, hogy saját SUV-jukat egyedivé tegyék.

 

A Customized Avenger debütál a Párizsi Autószalonon  

A Párizsi Autószalonon a Jeep márka egy lenyűgöző gránit színű, Volcan tetővel ellátott, teljesen elektromos Jeep Avengert mutat be, amelyet egyedi X-camo festéssel, kék díszítéssel és Avenger logóval ellátott motorháztető matricával alakítottak ki. A járműben 18 colos “Gloss Black” kerekek is találhatók, kék részletekkel, kiemelve az elektromos hajtásláncot. 
A belső teret a középkonzol mágneses burkolata díszíti, kívül kék “e” logóval, belül pedig X-camo szövéssel; gumiszőnyegek a műszerfalon és a középső alagútban található tárolórekeszekhez tipikus X-camo szövéssel; prémium szőnyegpadlószőnyegek az autó sziluettje logóval.

 

A lengyelországi Tychyben található nagy hatásfokú üzemben épült

Az 1972-1975 között épült Tychy-gyár (Lengyelország) több mint 2,4 millió négyzetméteren terül el, ebből 0,5 millió négyzetmétert tesznek ki a gyártócsarnokok és a kiszolgáló létesítmények. A lemeztekercsek kész autóvá alakításához szükséges teljes gyártási ciklus nagyjából tizenkét mérnöki órát vesz igénybe, és gyakorlatilag 50 másodpercenként gördül le egy autó a gyártósorról.

A Tychy gyártása a legmagasabb minőségi szintnek megfelelően van megszervezve, és elnyerte a Bronze, Silver és Gold of the World Class Manufacturing programját a termékek, a folyamatok és a szolgáltatások folyamatos fejlesztésének elismeréseként, hogy az iparág vezető szerepet töltsön be. a legjobb választást kínálja az ügyfelek számára.

Az üzem egy teljes gyártási ciklust működtet, amely négy szakaszból áll: bélyegzés – 1998 óta külső beszállító működteti; hegesztés – amely büszkén büszkélkedhet 99,5%-os automatizálással a vonalon dolgozó 921 robotnak köszönhetően; festőműhely – szintén több mint 90%-ban automata; és összeszerelő gyártósorok. A Tychy-gyár lenyűgöző 12,5 millió járművet gyártott az 1975-ös gyártás kezdete és 2022 szeptembere óta. Jelentős beruházásokat hajtottak végre a B-SUV platform Tychyben való bevezetése érdekében.

 

Jeep márka

A 80 éves legendás örökségre épülő Jeep az az autentikus SUV-márka, amely képességeket, kidolgozottságot és sokoldalúságot kínál azoknak, akik rendkívüli utakra vágynak. A Jeep márka nyitott felhívást ad a teljes életre azáltal, hogy széles járműportfóliót kínál, amely továbbra is biztonságérzetet nyújt a tulajdonosok számára, hogy minden utazást magabiztosan kezelhessenek. A Jeep járműcsalád a Renegade, Renegade 4xe, Renegade e-Hybrid modellekből áll; Compass, Compass 4xe, Compass e-Hybrid; A Wrangler (EU-n kívül), a Wrangler 4xe és a Gladiator egészítik ki a választékot pick-up/teherautó ajánlattal. A Jeep Wave, egy prémium tulajdonosi hűség- és ügyfélszolgálati program, amely a Jeep 4×4 teljes termékcsaládja számára elérhető, tele van előnyökkel és exkluzív jutalmakkal, hogy a Jeep márkatulajdonosok számára a lehető legnagyobb gondosságot és elkötelezett, 24 órás támogatást nyújtsa.

 

 

 

forrás Jeep press

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem