Hyundai Motor

2023-08-23

Európában készült, Európának: A vadonatúj KONA Electric megkezdi a gyártást Csehországban

A Hyundai megkezdte a KONA Electric gyártását a cseh Hyundai Motor Manufacturingnál Az üzem az első évben 21 000 darab KONA Electric gyártását tervezi A Hyundai […]
  • A Hyundai megkezdte a KONA Electric gyártását a cseh Hyundai Motor Manufacturingnál
  • Az üzem az első évben 21 000 darab KONA Electric gyártását tervezi
  • A Hyundai elkötelezettséget mutat az európai piac iránt azzal, hogy folytatja a KONA Electric európai gyártását

A Hyundai Motor bejelentette, hogy megkezdi a vadonatúj KONA Electric gyártását a csehországi székhelyű gyárában, a Hyundai Motor Manufacturing Czech (HMMC)-ben.

Az első évben a HMMC több mint 20 000 darab KONA Electricet kíván legyártani. Ezzel a fejlesztéssel a Hyundai továbbra is azon az elkötelezettségén dolgozik, hogy 2035-ig csak zéró emissziós járműveket értékesítsen Európában.

A második generációs KONA-t a teljesen elektromos változat (EV) vezeti, amely fejlett biztonsági és kényelmi funkciókat, valamint kategóriaelső választékot kínál. A Hyundai először elektromos autóként fejlesztette ki a vadonatúj KONA-t, összhangban a vállalat 2022 márciusában felgyorsított villamosítási stratégiai bejelentésével, amely 2030-ig tizenegy új Hyundai EV-t fog piacra dobni.

Az európai piacnak szentelve

A Hyundai továbbra is tanúsítja elkötelezettségét vásárlói iránt Európa-szerte. Még 2020-ban az első generációs KONA Electric lett a Hyundai első elektromos járműve, amelyet Európában gyártottak. Az a stratégiai döntés, hogy a vállalat dél-koreai ulsani gyárából származó kínálatát a HMMC gyártásával egészítik ki, drasztikusan csökkentette az európai ügyfelek szállítási idejét. A második generációs KONA Electric folytatja ezt a stratégiát, hogy jobban kiszolgálja az európai piacot – Európában gyártva, Európának.

Emellett a HMMC szakértői jelentős beleszólást kaptak az új modell európai fejlesztésébe, kezdve a kezdeti vázlatok elkészítésével. Ez az új fejlesztési folyamat lehetővé tette számukra, hogy ne csak alakítsák a vadonatúj KONA Electric karakterét és paramétereit, hanem egy korábbi szakaszban is figyelembe vegyék az üzem sajátosságait.

A Hyundai Európát központi piacnak tekinti, ami tükröződik ügyfeleink iránti elkötelezettségünkben is, szerte a kontinensen. Ezért gyártjuk modelljeink több mint 70 százalékát – az európai vásárlókat szem előtt tartva – Európában. Válaszul az elektromos járműveink iránti növekvő keresletre a régióban, és a rövidebb szállítási időkre összpontosítva egyik legfontosabb elektromos autónk gyártása Európában hangsúlyozza az európai piac fontosságát a Hyundai számára.

Gyártás a Cseh Köztársaságban

A HMMC várakozásai szerint a KONA Electric 2023 végére az üzem teljes termelésének 15 százalékát fogja képviselni, részben annak köszönhetően, hogy a HMMC elektromos járművét további 20 országba szállítják a jelenlegi 22 kizárólag európai piacra. Az idei év végéig 21 000 autó készül az új generációs KONA Electric modellből, és jövőre további 50 000 darabot gyártanak le.

A KONA Electricet mostantól a HMMC-nél gyártják jobbkormányos változatban az Egyesült Királyságban, Írországban és Cipruson. Az elektromos modell új úti céljai közé tartozik Törökország és Izrael, valamint Réunion és Guadalupe szigete is.

A csehországi üzemben továbbra is a KONA Electric két, eltérő akkumulátorkapacitású változatát gyártják majd, mindkettő nagyobb teljesítményt és hatótávolságot kínál elődeiknél. A 65,4 kWh-s KONA Electric akkumulátorcsomag 160 kW-os villanymotorral van felszerelve, és kategóriaelső, 514 km-es (WLTP) hatótávolságot kínál. Az alapváltozat 48,4 kWh-s akkumulátorral és 114,6 kW-os villanymotorral rendelkezik, ami 377 km-es hatótávolságot (WLTP) biztosít.

A KONA Electric akkumulátorcelláit az LG Energy Solution wroclawi üzemében, Lengyelországban gyártják. Az akkumulátorokat ezután végső formájukban ugyanabban a HMMC-üzemben szerelik össze, ahol 2021 végéig kézi sebességváltókat is gyártottak.

Tiszta mobilitás megteremtése

Az elektromos járművek iránti európai és globális kereslet a piaci előrejelzéseknél gyorsabban nő, és ez a növekedés a HMMC-nél is nyilvánvaló. A hibridek, a plug-in hibridek és az elektromos járművek részaránya az üzem gyártásában idén több mint 40 százalék, és folyamatosan növekszik.

A Hyundai 2035-től csak zéró emissziós járműveket kínál Európában. A tiszta mobilitásra való átállással összhangban a HMMC-nél gyártott tisztán elektromos modellek portfóliója a következő években tovább bővül.

forrás HM press

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem