Geely

2023-02-25

A Geely Galaxy EV luxusmárkája bemutatja a Light BEV Study-t, az L7 PHEV

A kínai Geely Auto ma egy hangcsou-i rendezvényen hivatalosan is bemutatta az új Galaxy villamosított járművek luxusmárkáját.

A kínai Geely Auto ma egy hangcsou-i rendezvényen hivatalosan is bemutatta az új Galaxy villamosított járművek luxusmárkáját.

Az autógyártónak nagy ambíciói vannak az új járműcsaláddal kapcsolatban, amely a következő két évben összesen hét rendkívül hatékony modellt fog tartalmazni – négy nagy hatótávolságú plug-in hibridet és három akkumulátoros elektromos járművet. 

A rendezvényen két járművet mutattak be: a Galaxy L7 plug-in hibrid SUV-t, amely sorozatgyártású, és a Galaxy Light teljesen elektromos koncepciót . Az elsőként két konnektorról tölthető hibrid fog megjelenni: a Galaxy L7 SUV 2023 második negyedévében, majd az L6 szedán – amit nem hoztak nyilvánosságra – a harmadik negyedévben.

Ami a teljesen elektromos modelleket illeti, elsőként a Galaxy E8 zászlóshajó érkezik, amelyet 2023 negyedik negyedévében terveznek szállítani. A Geely ezt konkrétan nem mondta, de a látványos Galaxy Light koncepció valószínűleg az új márka első produkcióját mutatja be. EV.

Amint az a képgalériában is látható, a Geely Galaxy modelljei egy futurisztikus, új dizájnnyelvet fognak tartalmazni, amelyet kifejezetten a márka számára készítettek. Egyik járművön sem található Geely jelvény, helyette a Geometry almárkára emlékeztető embléma található , amely hat fehér négyzetből áll, két vízszintes sorban egymás fölött.

A Geely Light egy feltűnő gyorshátú, amely a Porsche Taycanre hasonlít, csak futurisztikusabb, első pillangós ajtóval és hátsó csuklós hátsó ajtókkal. Az utastér tele van technológiával, a kiemelések közé tartozik a műszerfal szinte teljes szélességén átívelő hatalmas kijelző, az innovatív hangulatvilágítás és az áttetsző anyagok.

Az óriási érintőképernyő a Galaxy N-OS nevű új intelligens jármű operációs rendszeren fut, amelyet a Qualcomm Snapdragon 8155 járműchipje hajt. A Geely szerint az operációs rendszer “kategóriájában a leggyorsabb rendszerindítást és válaszidőt teszi lehetővé, mindössze 0,5 másodperc alatt éri el a kész működési állapotot”.

A Geely Holding Group várhatóan 2025-re befejezi 72 műholdból álló hálózatának elindítását, amely teljes globális lefedettséget biztosít a Galaxy modellek számára a “centiméteres pontosságú precíziós pozicionáláshoz” és “nagy pontosságú térképekhez az intelligens vezetési funkciókhoz”.

Új dedikált hibrid motor 44,2 százalékos hőhatékonysággal

Az eseményen a Geely részletekkel is szolgált a legújabb generációs NordThor Hybrid 8848 hajtásláncról, amelynek hőhatékonysága 44,26 százalék. A háromfokozatú, dedikált hibrid sebességváltóval (DHT) párosítva és az iparág első prediktív energiagazdálkodási rendszerével a dedikált hibridmotor állítólag akár 15 százalékkal javítja az üzemanyag-fogyasztást a Geely meglévő PHEV-jeihez képest .

A Galaxy L7 SUV hajtáslánca állítólag 5,23 liter/100 km (45 mpg US) valós üzemanyag-fogyasztást ér el, ami 1370 kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé egy benzintartály mellett – ez a tisztán elektromos akkumulátor-tartomány. később közöljük.

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem