E-LION PROJECT

2023-01-26

Peugeot e-lion day, 100% elektromos 100% ellenállhatatlan

A PEUGEOT jó úton halad afelé, hogy merész célokat tűzzön ki a villamosítás terén: ● 2023: a PEUGEOT kínálatában minden modell VILLAMOSÍTVA ● 2025: A PEUGEOT […]

A PEUGEOT jó úton halad afelé, hogy merész célokat tűzzön ki a villamosítás terén:

● 2023: a PEUGEOT kínálatában minden modell VILLAMOSÍTVA
● 2025: A PEUGEOT 100%-OS ELEKTROMOS AJÁNLATA
● 2030: AZ EURÓPÁBAN ELADÓ PEUGEOT-K 100%-A 100%-ban ELEKTROMOS LESZ

 

Meghirdetjük a PEUGEOT E-LION PROJEKTET. A PEUGEOT villamosítási megközelítése egy jól kutatott válasz a változó világ igényeire.

Az E-LION PROJECT az irányadó filozófia, hogy megfeleljen ezeknek az igényeknek a PEUGEOT következő generációjában.
Az E-LION PROJECT nem csak a villamosításról szól, hanem egy holisztikus projekt, egy 360°-os megközelítés, amely 5 E-n alapul.

1. Ökoszisztéma : termékeink és szolgáltatásaink ökoszisztémája ,
az STLA
– engedélyezőkön alapuló és elkötelezettségünk amellett, hogy 2025-re 100%-os BEV-kínálattal rendelkezzünk.
4. Hatékonyság : megszállottságunk a teljesítmény maximalizálása és a kilowattfogyasztás minimalizálása iránt (12,5 kWh/100km az E-208 esetében),
5. Környezetvédelem : mindez a fenntarthatóság végső céljával és elkötelezettségünk amellett, hogy 2038-ra elérjük a szén-dioxid-kibocsátás nullát.

LINDA JACKSON, a PEUGEOT vezérigazgatója: „Az E-LION PROJEKT a PEUGEOT stratégiáját elektromos autómárkaként határozza meg, és biztosítja, hogy kapcsolatban maradjunk a társadalom pulzusával, hogy olyan mobilitást biztosíthassunk, amely megfelel a márkaértékeinknek.”

 

A PEUGEOT 2 éven belül 5 új elektromos autót ad ki:

E-308, E-308 SW (első európai elektromos kombi), E-408, E-3008 és E-5008.
Az elektromos 308-as és 308-as SW-t vadonatúj elektromos motor hajtja, 115 kW (156 LE) teljesítménnyel, hatótávolsága pedig meghaladja a 400 km-t (WLTP ciklus). Ez az ajánlat kompromisszumok nélküli válasz, szegmensvezető hatékonysággal, 12,7 kWh átlagos energiafogyasztással.

Bemutatjuk az új HYBRID technológiát

A PEUGEOT új hibrid technológiát vezet be az MHEV 48v-val, és ebben az évben erőteljesen bevezetjük a 208-as, 2008-as, 308-as, 3008-as, 5008-as és 408-as modelleket. A PEUGEOT Hybrid 48V rendszer egy új generációs 100 LE vagy PureTechrol 136 lóerős benzinmotorból áll. , amely egy példátlan, 6 sebességes, elektromos duplakuplungos sebességváltóhoz (E-DCS6) kapcsolódik, amely elektromos motort (21 kW) tartalmaz. A vezetés közben újratöltődő akkumulátornak köszönhetően ez a technológia megnövelt nyomatékot és 15%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást (a 3008-as 126 g CO2/km-ről). Városi közlekedésben a HYBRID rendszerrel felszerelt C-szegmens SUV így az idő több mint 50%-ában 100%-ban zéró emissziós elektromos üzemmódban tud működni. Lehetővé teszi a zéró emissziós üzemmódban való vezetést városi használatban is

Bemutatjuk a C-SUV új generációját

• E-3008 2023 második felében jelent meg.
• Hatótávolság akár 700 km, 3 elektromos hajtáslánccal, köztük kettős motorral.
• Az E-3008 lesz az első autó, amelyet az új, korszerű STLA Mediummal dobnak piacra. platform,
• E-5008 röviddel ezután.

 

A TERMÉKTERVEZÉS ÉS A TECHNOLÓGIAI INNOVÁCIÓ kulcsszerepet játszik az E-Lion projektben és a PEUGEOT azon céljában, hogy 2038-ra a szén-dioxid-kibocsátás nulla legyen.

A PEUGEOT új BEV-by-design termékcsaládját a Stellantis technológiai platformjai támogatják, izgalmas alapot biztosítva a jövőbeli tervek fejlesztéséhez.
• ÚJ ARÁNYOK – nagyobb rugalmasság és szabadság a jármű általános arányainak újragondolásához
• ÚJ PERSPEKTIVÁK – teljesen új dizájnnyelv
• ÚJ TÉR – a belső tér és a funkció újragondolása
• ÚJ GESZTUSOK – A vezetékes kormányzás teljesen új irányítási módokat tesz lehetővé a jármű. Ez lehetővé tette a Hypersquare és a következő generációs intelligens i-COCKPIT® létrehozását egy teljesen új HMI-vel, amely 2026-tól indul.

A fedélzeti élményt az STLA technológiai lehetővé teszik.
● STLA-BRAIN , az autó idegközpontja és központi intelligenciája, feltöltött OTA
● STLA-SMARTCOCKPIT , digitális életének korrekciója, fedélzeten és kívül
● STLA-AUTODRIVE , az autonóm vezetés jövője

A világ vezető tiszta szereplőivel, például az Amazonnal és a Foxconnnal való együttműködés biztosítja, hogy az új technológia mindig elképesztő élményt nyújtson.

JEROME MICHERON, a PEUGEOT TERMÉKIGAZGATÓJA : „Amikor ügyfeleink elektromos PEUGEOT-ot vezetnek, az kétségtelenül mindenekelőtt PEUGEOT, és ez az élmény lesz mindig a prioritásunk”.

 

A PEUGEOT a GWP-t (globális felmelegedési potenciál) 4-gyel osztja el a következő 2 járműgenerációban.

A folyamatban lévő kezdeményezések a beszerzési és ellátási lánc stratégiáktól az autó általános összetételén és szerkezetén át egészen a felhasznált anyagokig terjednek:
• Fény és üveg váltja fel a feketét és a krómot,
• Könnyű ülések,
• Újrahasznosított könnyűfém keréktárcsák,
• Az újrahasznosított keréktárcsák használatára összpontosítanak. anyagok, beleértve az újrahasznosított könnyűfém keréktárcsákat is
• Globális életciklus-stratégia termékeink következő generációjának tervezésekor.

 

GLOBÁLIS ÉLETCIKLUSZ: a BEV autók élettartama meghosszabbodik, mint egy ICE autóé, amely ma körülbelül 15 év.

Ez a meghosszabbított életciklus nagyszerű lehetőség a tervezők számára, hogy életük során új interakciókat képzeljenek el a termékekkel.

Az életciklus tervezés megközelítésének 4 szakasza:

1. Élettartam: a Stellantis platformon és az eszközökön alapuló architektúra
2. Refurb : a kulcsfontosságú alkatrészek felújításának és újrahasznosításának képessége, beleértve az újrahasznosított alkatrészek felhasználását (lásd Sustainera)
3. Frissítés : frissítse az autó kulcsfontosságú „kopó és elhasználódó” alkatrészeit ( kárpitozás/díszítés) az INCEPTION Conceptben látható módon, hogy az autó minden gazdát cserélve újnak érezze magát
4. Igény szerint : a HMI, a világítás és más szoftverrel vezérelt alkatrészek rendszeres frissítése a levegőn, hogy az autó vonzó maradjon ( mint az iPhone éves iOS-frissítése).

MATTHIAS HOSSANN, PEUGEOT TERVEZÉSI IGAZGATÓ : Képzeld el, nincs több használt autó. Ehelyett egy friss és személyre szabott autó, amelyet bármikor frissíthet vagy frissíthet, igényeitől függően. Mindig naprakész termék, amely élettartama során megőrzi értékét.

A súly, a pazarlás és a feldolgozás minimalizálására való összpontosítás úttörő technikákhoz vezet, amint azt a PEUGEOT INCEPTION CONCEPT bemutatja a fenntarthatóság 4 S-ével :
1. Súlymegtakarítás (vékonyabb ülések, levegővel steppelt anyagok…),
2. Takarékoskodjon a hulladékkal . (öntött szövetek),
3. Erőforrásokat takarít meg (alapanyag-kikészítés, ötvözet, króm nélkül…),
4. Energiatakarékosság (elektromos hatásfok).

JEROME MICHERON, a PEUGEOT TERMÉKIGAZGATÓJA : „Ezek a fejlesztések egy új korszakot hirdetnek, amely jobban tiszteli környezetünket, és lehetővé teszi számunkra, hogy olyan egyedi innovációkat kínáljunk ügyfeleinknek, amelyek megerősítik a PEUGEOT „csábító erejét”.

Ami a felhasználói élményt illeti: a PEUGEOT elkötelezi magát, hogy INSPIRÁLÓ, EGYSZERŰ és ELÉRHETŐ LEGYEN az ügyfelek számára

Legyen inspiráló – az autókon túl, a PEUGEOT a teljes tulajdonosi élményt átitatja a varázserővel.
Minden elektromos jármű a PEUGEOT három értékéhez igazodik:
• Lenyűgöző dizájn – macskatartás és a 3 karmos fényjelzés a PEUGEOT dizájn fémjelei
• Az ösztönös vezetési öröm érzése még tovább fokozódik az elektromosításnak, valamint az i-Cockpit nagyszerű reakciókészségének és agilitásának köszönhetően.
• Kiváló minőség, hatékonyság és technológia az elektromos járművek kínálatában

 

Legyen egyszerű – figyelembe véve az ügyfelek tapasztalatait az utazás előtt, alatt és után.
• Könnyen megvásárolható : a PEUGEOT bemutatta az Új 408-at a PHEV First Edition-el – egyetlen egyszerű csomag, amely minden opciót tartalmaz, beleértve a töltést is, és néhány kattintással megvásárolható online.
• Könnyen tölthető : A Free2Move eSolutions segítségével az otthoni töltésről egy teljes körű, végpontokig tartó szolgáltatás gondoskodik az otthoni Wallbox telepítéséhez – az útközbeni töltésről pedig Európa legszélesebb töltőhálózatához való hozzáférés ( 350 ezer állomás) az e-Solutions kártyán keresztül. A tap and go RFID kártya több energiaelosztót fed le, és akár előre feltöltve is használható hitellel
• Könnyen tervezhető: a PEUGEOT Trip Planner alkalmazás segít feltérképezni az utazást és a legjobb töltési helyet útközben. A jövőbeli megoldás a töltési helyek közelében található különleges élelmiszer-, vásárlási és tevékenységeket fogja tartalmazni, hogy optimalizálja az ügyfelek töltési idejét.

 

Cím Megfizethetőség – az emelkedő megélhetési költségek és az infláció mellett A PEUGEOT arra törekszik, hogy elérhetővé tegye a PEUGEOT EV élményét.

Kétféle ajánlat, akárcsak az Ön mobiltelefonja:
• PEUGEOT As You Go : Felosztó-kirovó ajánlat havi fizetéssel, kilométer-kedvezmény alapján. Például Franciaországban az E208 havi 150 eurótól indul, beleértve az 500 km-t. Az ügyfelek igény szerint további kilométereket tölthetnek fel, mindössze 7 cent/km áron. A PEUGEOT igyekszik kiterjeszteni ezt a kezdeményezést az egész termékcsaládra és más piacokra.
• PEUGEOT Your Way : Egy havi fizetés tartalmazza az autólízinget, az összes szervizelést és karbantartást, a biztosítást és még a díjat is. A tulajdonlás összes költsége egyetlen fizetéssel. De mobiltelefonjaikkal ellentétben az ügyfelek nem lesznek hosszú távú elkötelezettségükbe zárva. Ha a körülmények megváltoznak, frissíthetik autójukat, vagy egyszerűen visszaadhatják.

PHIL YORK, A PEUGEOT MARKETING ÉS KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓJA : „Az elektromos járművek tulajdonjogával kapcsolatos megfontolások az elektromos járművek általános elvein túl a személyes logisztikává fejlődnek. Izgatottan várom ügyfeleinket, hogy láthassák, hogyan elégítettük ki igényeiket inspiráló, egyszerű és hozzáférhető megoldásokkal – mindez tele van azzal a vonzerővel, amit a PEUGEOT-tól elvárnak.”

 

A PEUGEOT jó úton halad afelé, hogy teljesítse 2038-ra a szén-dioxid-kibocsátás nulla szintjére vonatkozó kötelezettségvállalását. Valójában az előrejelzések szerint 2030-ra a globális felmelegedési potenciál -60%-kal VILÁGSZERTE és -70%-kal csökken Európában.

A Carbon Net Zero terv túlmutat a 100%-os villamosításon, és figyelembe veszi a következőket:
• A terméktervezésben és -gyártásban használt anyagok
• A felhasznált energia
• A termékek körkörös gazdaságba való beépítése

A körforgásos gazdaság a társadalomban arról szól, hogy az anyagok és áruk körkörös megközelítése felé elmozduljunk a „vesz, készíts, dobj el” megközelítéstől. A Stellantis Circular Economy termékei a hosszabb élettartamú járművek tervezésétől kezdve az újrahasznosított anyagok növekvő mennyiségével, és az autók és alkatrészek javításának, újragyártásának, újrafelhasználásának és újrahasznosításának módjától kezdve a 4 Rs-ig terjednek.

Ha ehhez hozzávesszük a járművek és alkatrészek felújítását , valamint a járművek BEV-re való átalakítását célzó utólagos beszerelési programokat, mindezt úgy tervezték, hogy meghosszabbítsák az élettartamot, és most akár 6 R-esek is!

A Stellantis hálózat tagjai már láthatják az „utángyártott” alkatrészeket az alkatrészkatalógusokban, és ezt felhasználva megfizethető, fenntartható alkatrészeket kínálhatnak vásárlóinak.

Mind az üzleti, mind a magánügyfelek működés közben láthatják az „újrahasználatot” a Stellantis B-Parts nevű e-kereskedelmi platformján (jelenleg 155 országban érhető el 5,2 milliós alkatrészekkel).

 

Forrás PEUGEOT press

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem