e-4ORCE

2023-02-14

A Nissan e-4ORCE megérinti a talajt Európában, hogy a legzordabb téli körülmények között is kimagasló irányítás mellett birkózzanak meg

Az e-4ORCE a Nissan fejlett ikermotoros összkerékhajtási rendszere, amelyet elektromos és teljesen elektromos hajtásláncokhoz terveztek Ez az új Nissan technológia három fő területből merít – elektromos […]
  • Az e-4ORCE a Nissan fejlett ikermotoros összkerékhajtási rendszere, amelyet elektromos és teljesen elektromos hajtásláncokhoz terveztek
  • Ez az új Nissan technológia három fő területből merít – elektromos motorvezérlés, 4WD vezérlés és futóművezérlés
  • Az e-4ORCE rendszer erőteljes és sima vezetést, kiváló irányíthatóságot és kezelhetőséget, minden útviszonyok között magabiztosságot és kényelmet biztosít minden utas számára.
  • Az e-4ORCE az új Nissan X-Trail és a teljesen elektromos Nissan Ariya modellben is megtalálható, hogy izgalmas vezetési élményt nyújtson a négy évszakon keresztül.

PÁRIZS, Franciaország – A Nissan e-4ORCE a Pireneusokban landol egy felvillanyozó tesztvezetéssel, három országon.

A kettős motoros összkerékhajtási rendszert, az e-4ORCE-t kifejezetten a Nissan elektromos és villamosított járműveihez tervezték és fejlesztették ki, hogy magabiztos és megnyugtató teljesítményt nyújtson minden körülmények között és évszakban.

A csúszós és jeges bajor telektől a tavasz szárazabb és ragyogóbb virágos ébredéséig az Alpokban. A rekkenő nyarak csúcsától a kiszámíthatatlanul nedves, szeles és lombos angliai őszig a Nissan e-4ORCE technológiát minden évszakra tervezték.

A Pireneusok havas hegyvidéki terepének meghódítása és a jeges Circuit Andorra – a világ legmagasabb állandó versenypályája, 2400 méter magasan – navigálása a szélsőséges téli körülmények között, ez a hajtás kiemeli az e-4ORCE azon képességét, hogy kiváló irányíthatóságot és kezelhetőséget biztosítson minden területen. felszíni viszonyok.

Az “e” az e-4ORCE-ben a Nissan 100%-ban elektromos motoros hajtásrendszerét jelenti. A „4ORCE” a jármű fizikai erejére és energiájára utal, a „4” pedig az összkerék-vezérlést jelenti. A Nissan erőátviteli mérnökeiből álló csapatok három alapvető elemben – az elektromos motorok irányításában, az összkerékhajtási rendszerekben és a futóművezérlési technológiákban – egyesítették átfogó szakértelmüket, hogy olyan innovatív technológiát dolgozzanak ki, amely megnyugvást és dinamikus egyensúlyt biztosít a mindennapi helyzetekben.

Mivel egy ikermotoros rendszer, jelentős csomagolási előnyöket kínál azáltal, hogy nincs szükség kardántengely elhelyezésére, amelyet a hagyományos mechanikus rendszer megkövetel. Ha minden tengelyen egy motort helyezünk el, akkor nagyobb a belső tér, és nincs szükség differenciálmű elhelyezésére.

e-4ORCE: erőteljes és sima hajtás

Az innovatív e-4ORCE összkerékhajtási rendszert a Nissan tisztán elektromos hajtásláncaihoz vagy az úttörő e-POWER rendszerhez való használatra tervezték. A hajtott kerekeket mindkét esetben tisztán az akkumulátorról táplált villanymotor hajtja.

Az X-Trail esetében a kettős e-motoros rendszer összteljesítménye 157 kW (213 LE), egy 150 kW-os első motorral (330 Nm nyomaték) és egy hátsó 100 kW-os motorral (195 Nm nyomaték). Ez élénk gyorsulást generál 0-100 km/h-ra 7 másodperc alatt. 10 000-szer gyorsabb hátsó nyomatékválasza van, mint egy mechanikus 4WD rendszernek.

Az Ariya e-4ORCE teljes rendszerteljesítménye 225 kW (306 LE), amely akár 600 Nm nyomatékot produkál. Ez élénk gyorsulást eredményez 0-100 km/h-ról 5,7 másodperc alatt. Mindkét jármű magabiztos és agilis irányíthatóságot élvez minden körülmények között, ami erőteljes, de egyenletes vezetési élményt tesz lehetővé.

e-4ORCE: Kiváló vezérlés és intuitív kezelés

Az e-4ORCE rendszer az akkumulátort használja a tengelyenként egyenletesen elosztott ikermotoros rendszer táplálására a független kerékvezérlés érdekében. Az e-4ORCE rendszer bekapcsolásával a vezetők könnyedén követhetik a tervezett kanyarvonalat minimális kormánykorrekció mellett, így érezhetik az elektromos járművek erejét, és élvezhetik az elektromos kezelési élményt. Az e-4ORCE technológia folyamatos kiegyensúlyozott futóművezérlést, vonalkövetést és kormányzási pontosságot biztosít, hogy előre jelezze a vezető viselkedését, és kompenzálja az olyan gyakori reakciókat, mint az alulkormányzottság, így az utastér vízszintben marad a kellemesebb autós élmény érdekében.

e-4ORCE: bizalom minden felületi körülmény között

Az e-4ORCE esetében a forgatónyomaték elöl és hátul oszlik el, hogy maximalizálja a gumiabroncs tapadást az útfelület viszonyai és a jármű helyzete szerint, miközben a fékezést mind a négy keréken egyénileg szabályozzák. Az ikermotoros rendszer precíz irányításának és a féknyomaték-vektor képességeinek köszönhetően a jármű tartja a megfelelő irányt, legyen az út nedves, olajos, csúszós, nedves levelekkel, hóval vagy jéggel borított út.

A jármű közúti egyensúlyának kulcsa az ikermotoros rendszer kiegyensúlyozott erőelosztása, amely a másodperc 1/10000-ed része alatt állítható, lényegesen gyorsabban, mint a hagyományos mechanikus összkerékhajtási rendszerek.

e-4ORCE: Döntésszabályozás a kényelmes utazás érdekében minden utas számára

Az e-4ORCE további előnye minden utas számára a kényelmes vezetés, minimális hosszirányú „merüléssel” lassítás közben, köszönhetően az erős regeneratív fékezésnek. A dőlésszöget az első és a hátsó tengely közötti regeneratív egyensúly szabályozása csökkenti. Az ikermotoros rendszer pedig nagyobb szintű regeneratív energiafelvételt jelent, mint az egymotoros rendszer, és minden alkalommal optimalizálja a jármű hatékonyságát.

“Az e-4ORCE a legújabb sok előremutató technológia közül, amelyet a Nissan fejlesztett ki az évek során. Az elektromosítás lehetőséget adott számunkra, hogy hatalmas ugrást tegyünk az összkerékhajtási technológia hatékonyságában és reakciókészségében. Meggyőződésünk, hogy ügyfeleink értékelni fogják az e-4ORCE-t az Ariyán és az új X-Trail-en, még akkor is, ha esetleg nem is tudnak róla, hogy a színfalak mögött működik” – mondta Cliodhna Lyons, a Nissan AMIEO terméktervezésért felelős alelnöke.

Az e-4ORCE bevezetése jelentős lépés a Nissan villamosítási útján egy tisztább, biztonságosabb és befogadóbb világ felé.

# # #

A Nissan AMIEO-ról (Afrika, Közel-Kelet, India, Európa és Óceánia)
A Nissan célja, hogy valóban fenntartható vállalattá váljon, egy tisztább, biztonságosabb és befogadóbb világ felé haladva.

A fenntarthatóság a Nissan hosszú távú jövőképének, az Ambition 2030-nak a középpontjában áll  . A kritikus környezeti, társadalmi és fogyasztói igényekre reagálva ez a stratégia villamosított modelleket és technológiai innovációt kíván szállítani a kulcsfontosságú piacokon világszerte, elősegítve a mobilitást és azon túl is.  Az Ambition 2030 támogatja a Nissan azon célját , hogy 2050-re termékei és tevékenységei teljes életciklusa során  szén-dioxid-semleges legyen.  A Nissan AMIEO régió, amelynek középpontjában az EV36Zero  , felgyorsul az elektromos jövő felé való elmozdulásban.

A Nissan termékeivel, szolgáltatásaival és a fenntartható mobilitás iránti elkötelezettségével kapcsolatos további információkért látogasson el ide Új Ablaknissan-global.com . Ön is követhet minket Új AblakFacebook , Új AblakInst

 

forrás Nissan press

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem