cupra

2022-03-25

A CUPRA modell a jövőben Győrben is készül

A Volkswagen-csoport globális gyártási hálózatának meghatározó tagjaként az Audi Hungaria széles körű szolgáltatásokat nyújt a csoport különböző márkái számára. Következő lépésként a jövőben a járműgyártás termékportfóliója bővül […]

A Volkswagen-csoport globális gyártási hálózatának meghatározó tagjaként az Audi Hungaria széles körű szolgáltatásokat nyújt a csoport különböző márkái számára. Következő lépésként a jövőben a járműgyártás termékportfóliója bővül a csoport további márkájának új modelljével: 2024-től az Audi Hungaria megkezdi a CUPRA márka leendő SUV modelljének gyártását, amelynek előkészületei már megkezdődtek a cégnél.

„Széles termékportfóliójával és átfogó szolgáltatási palettájával az Audi Hungaria egyre több területen válik a Volkswagen-csoport vállalatainak megbízható partnerévé. A csoporton belüli szinergiákra támaszkodunk, és a CUPRA márka gyártásával hatékonyan alakítjuk járműgyárunk kapacitáskihasználását. Ez egy jó gyakorlat számunkra, hiszen hajtásláncaink számos Audi, Volkswagen, Skoda, SEAT, CUPRA, Bentley és Lamborghini modellt keltenek életre, míg szerszámüzemünk a Volkswagen és Audi csoportok exkluzív modelljeihez gyárt karosszériaelemeket. Termékeink mellett egyre fontosabbá válnak kompetencia alapú szolgáltatásaink a cégcsoport vállalatai számára világszerte.

Az Audi Hungaria jelenleg az Audi Q3, Q3 Sportback modelleket, valamint ezen járművek mild hibrid és plug-in hibrid változatait gyártja. Emellett az Audi TT Coupé és a TT Roadster modelleket is Győrben gyártják.

„Erős csapatunk dolgozik a projekt ütemterv szerinti megvalósításán. A tervezési tevékenységek már megkezdődtek, és az új CUPRA modellt a termékek és technológiák közötti szinergiák kihasználásával integráljuk meglévő termelési struktúránkba. Az előkészületek elsősorban karosszériaműhelyünkre összpontosulnak. Az első CUPRA „Made in Győr” 2024-ben gördül le gyártósorainkról. Magasan kvalifikált csapatommal már nagyon várjuk az új CUPRA SUV gyártását” – mondta Les Zoltán, a cég járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. Audi Hungaria.

Az új CUPRA SUV modellt Győrben gyártják különböző motorválasztékkal, beleértve a mild hibrid és a plug-in hibrid technológiákat. A PHEV változat a plug-in hibrid technológia következő generációját képviseli, amely körülbelül 100 kilométeres tisztán elektromos hatótávolságot tesz lehetővé.

 

forrás audi press

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem