Bmw

2023-01-31

Tavaly a BMW Group ismét tovább csökkentette járműflottája összemissziós értékét

+++ Az előzetes belső kalkulációk alapján a BMW Group 2022-ben az Európa-szerte értékesített összes új autójával átlagosan kilométerenként 105 grammra (WLTP) csökkentette károsanyag-kibocsátását +++ E tekintetben […]
2022-12-20

Megkezdődött a tisztán elektromos meghajtású BMW iX1 sorozatgyártása

 Immár a BMW mindegyik németországi gyárában készül zéró emissziójú modell +++ A BMW iX1 mellett az újdonság nagyfeszültségű akkumulátorai is Regensburgban látnak napvilágot +++ 2024-től legalább […]
2022-12-05

A BMW Group megkezdi hidrogén-meghajtású modellje kisszériájának gyártását

A BMW iX5 Hydrogen kisszériájának gyártása a bajor prémiummárka Münchenben működő Kutatási és Innovációs Központjának kísérleti üzemében veszi kezdetét +++ A tesztflotta modelljei 2023 tavaszán gurulnak […]
2022-10-25

A BMW Group 1,7 milliárd dollár befektetésével indítja be tisztán elektromos meghajtású modelljei sorozatgyártását az USA-ban

+++ A vállalatcsoport 1 milliárd dollárt invesztál a Spartanburg városában működő üzem elektromos mobilitást előkészítő fejlesztéseibe, hogy 2030-ban már legalább hat, zéró emissziójú BMW X modell […]
2022-02-25

Jövőbe vezető örökség: a MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás

A tisztán elektromos meghajtású MINI különkiadása összetéveszthetetlen köntösbe csomagolja a vezetés hosszútávon fenntartható élményét.

A tisztán elektromos meghajtású MINI különkiadása összetéveszthetetlen köntösbe csomagolja a vezetés hosszútávon fenntartható élményét.

Hagyományőrző stílusjegyeivel és jövőbe mutató technológiájával a MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás (kombinált energiafogyasztás (WLTP): 15,2 – 17,6 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás (WLTP): 0 gramm / km) a négy keréken átélhető egyediség megtestesülése. A háromajtós MINI műszaki alapjaira megtervezett tisztán elektromos modell különkiadása a márkára jellemző, ikonikus sportosság és a fenntarthatóság rendkívüli párosával kecsegtet. A MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás exkluzív stílusjegyei a brit prémiumgyártó immár több mint hat évtizedre visszatekintő, illusztris örökségét idézik és a márka jövőképének szerves részét, a vezetés zéró emisszió élményének üzenetét hirdetik.

135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményre képes elektromos motorjával és vérpezsdítően agilis vezethetőségével a MINI Cooper SE az elektromos mobilitás világában is biztosítja a márkara jellemző gokartos vezetési élményt. A modell egyetlen feltöltéssel elérhető akár 234 kilométer tisztán elektromos hatótávolsága (a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint) eközben a nagyvárosok határain is messze túlmutat. Ezek azok a kvalitások, amelyek a MINI tisztán elektromos meghajtású modelljét egy csapásra a brit prémiumgyártó legnépszerűbb típusává emelték, 2021-ben szinte megduplázva a modell globális értékesítési eredményét. A Resolute Edition különkiadás exkluzív stílusjegyei és felszereltségi tételei pedig most minden korábbinál látványosabb köntösbe csomagolják a vezetés hosszútávon fenntartható élményét.

Rebel Green karosszériafényezési árnyalatával – amely mindeddig a rendkívül sportos MINI John Cooper Works modellek kiváltsága volt – és tetején, valamint külső visszapillantó-házain alkalmazott Pepper White kontrasztfényezésével a MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás hamisítatlan brit stílusban ad tanúbizonyságot sportosságáról. A mindenféle króm elemet nélkülöző karosszéria eközben a jövőbe enged betekintést, hiszen a jellegzetes stílusjegyek krómozás helyett exkluzív Resolute Bronze árnyalatban ragyognak. Ide tartoznak a kör alakú első fényszórók keretei, a hűtőrács-keret, a hátsó lámpák keretei, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, valamint az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei. Mindezzel az ablakok alsó szegélyei, a hűtőrács-keret belső éle, a márkaemblémák és a típusjelölések alkotnak kontrasztot, amelyeket Piano Black árnyalatban álmodtak meg a készítők.

A MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás összetéveszthetetlen megjelenését az exkluzív motorháztető-csíkok és küszöblécek nyomatékosítják tovább: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos arany és a sötét arany árnyalatok közötti fokozatos színátmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat hangsúlyozza ki. A különkiadás alatt 17” méretű, Electric Collection Spoke könnyűfém keréktárcsák gurulnak, amelyek alternatíváiként a Tentacle Spoke Black könnyűfém tárcsák is megrendelhetők.

A különkiadás utasterének sportosan exkluzív hangulatát antracit színű tetőkárpit és Black Pearl / Light Chequered árnyalatú, szövet / műbőr borítású sportülések fokozzák, amelyekhez fekete könyöktámaszok és térdpárnák társulnak. A Nappa bőrrel bevont sportkormány függőleges küllője büszkén viseli a különkiadás nevét. A MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás utasterében található felületeket ugyancsak a prémium stílust hangsúlyozva tervezték meg a készítők: a fekete háttér előtt párhuzamosan futó és egyenletesen ívelt, világos arany vonalak ragyognak, amelyek a motorháztető-csíkok mintázatát idézik.

A Resolute Edition különkiadás exkluzív karosszéria-kiegészítő és utastéri tételeit egytől egyig úgy tervezték meg, hogy egy gondosan összeállított, harmonikus csomag részeként új szintre emeljék a háromajtós MINI prémium minőségét. A MINI Cooper SE Resolute Edition különkiadás 2022 márciusában válik elérhetővé. És miközben a nóvum stílusjegyei a brit prémiumgyártó immár több mint hat évtizedre visszatekintő, illusztris örökségét idézik, a csúcstechnológiás felszereltségi tételek a vezetést támogató, információ-szolgáltató és járműkapcsolati rendszerek legkorszerűbb innovációival kecsegtetnek. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető vezetést támogató rendszerek között a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (Lane Departure Warning) is megtalálható, amely a forgalmi sáv véletlen elhagyásának kockázatát érzékelve a kormánykerék rezgetésével figyelmezteti a vezetőt. A Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control with Stop & Go function) – amely a Driver Assistant Plus csomag részeként érhető el a modellhez – eközben az araszolások és a hosszabbra nyúló utazások során egyaránt optimalizált kényelmet kínál. Modern grafikai megoldásaival és 8,8” képernyő-átmérőjű központi kijelzőjével a MINI operációs rendszerének legújabb generációja a járműfunkciók, az audiorendszer, a kommunikációs megoldások, a navigációs rendszer és az okosalkalmazások egyszerre gyors és intuitív vezérlését teszi lehetővé. A vezetés élményét és a prémium minőségű menetkomfortot számos digitális szolgáltatás és szórakoztató funkció hivatott még tovább fokozni.

Ez a weboldal a forgalom mérésére szolgáló Google Analytics Cookie-kat használ. Bővebben
Megértettem